loading

Show info
Advicus

© 2020 AdVicus

Broodfabriek Deventer

Na ongeveer 12 jaar leegstand krijgt de oude Broodfabriek van Debets (later Deventer omroep) aan…

Details

Broodfabriek Deventer

Category Gerealiseerd
Date 14 juni 2018

 

Na ongeveer 12 jaar leegstand krijgt de oude Broodfabriek van Debets (later Deventer omroep) aan de Radstakeweg een nieuwe toekomst. Het gebouw wordt getransformeerd in vier royale woningen. Opnieuw legt Deventer ontwikkelaar Jeroen van den Adel van AdVicus de lat een stukje hoger dan bij vorige projecten. De woningen krijgen geen gasaansluiting en zijn zelfs bijna energie neutraal.

Het pand is een van de weinig overgebleven industriële panden in deze buurt. Het is oorspronkelijk rond het jaar 1900 gebouwd voor broodbakker Debets. Begin jaren 70 is het gebouw uitgebreid tot de huidige vorm en omvang. Hierna is het pand tot 2005 door de Deventer zieken omroep gebruikt.

Bij het ontwerp wordt de robuuste uitstraling behouden. Stukken van het dak worden verwijderd om ruimte te creëren voor de dakterrassen van ruim 60m2 bij de twee grote woningen en de patio’s voor de twee bungalows die in het pand komen. De ommuurde dakterrassen en patio’s bieden volledige privacy midden in de stad.

 

 

Gekozen is voor bewezen en robuuste oplossingen ‘waarbij de ramen nog gewoon open kunnen’ en minimaal onderhoud volstaat. De woningen worden zeer goed geïsoleerd met onder meer drie laags glas in de aluminium kozijnen. Een luchtwater warmtepomp zorgt in combinatie met een boiler voor warm water en verwarming. Op het pand komen ruim 100 zonnepanelen. Het energiegebruik en daarmee de energielasten zijn minimaal.

De omwonenden zijn blij dat er na 12 jaar ‘verpaupering’ en onzekerheid en mooi en passend plan is. Voor twee omwonenden was dit de kans, zij hebben direct bij het eerste contact een bungalow gereserveerd. De andere twee woningen zijn verkocht door Helder-makelaars uit Deventer.

Dit project wordt op dit moment verbouwd eind 2019 komen de nieuwe bewoners.

Thanks for watching!