Advicus

Transformatie en herbestemming van oude karakteristieke panden

Energiefabriek Deventer

Weer een stap verder

Binnen zijn we nog hard aan het werk, maar ook daar krijgt het steeds meer vorm. De binnenstraat met huurunits zitten bijna vol. Kom gerust een keer kijken welke ambachten er zitten. Naast een bakker een schrijnwerker, een muziekstudio ook de circusschool.

Wat een transformatie

Gewoon even op een rijtje wat Streetview registreert. Zonder filters zonder het anders voor te doen dan dat het is. Over een maand komen de laatste twee overheaddeuren en dan is daarmee de pui af. Dat wat iedereen ziet

De nieuwe pui, september 2020

In 1948 werd de DAVO haarden fabriek gebouwd in Deventer. Voor meer geschiedenis over de fabriek staat meer informatie in de Nijvertijd 35 van Stichting Industrieel Erfgoed Deventer.

Energiefabriek Deventer
Het karakteristieke raam in de oude dienstwoning. Hier inmiddels voorzien van nieuw glas en een achterzetraam voor het klimaat en comfort binnen.

In 2015 zagen we de charme van het verlaten en in onderhoud achterstallige pand. Er plaats voor verschillende kleine werkplaatsen vanaf 35, 50, 100, 150m2. We denken aan bijzondere ambachten of kleinschalige winkels die iets bijzonders maken en dat kunnen laten zien in de werkplaats, studio of atelier.

 Van DAVO-Haardenfabriek naar Energiefabriek Deventer. Heb je interesse in een werkplaats, studio of atelier, neem contact op.

We werken hard om wonen hier ook mogelijk te gaan maken. De ambitie is om werken te kunnen mengen met wonen zodat er 24/7 levendigheid is en sociale controle komt. Houd de website hiervoor in de gaten! 

Hier komen units voor verhuur van 35, 50 ,100 en 150m2.
contact
neem contact met ons op voor meer informatie

© 2024 Advicus

Thema door Anders Norén