Advicus

Transformatie en herbestemming van oude karakteristieke panden

Energiefabriek Deventer

Een nieuwe pui!

De pui zit er alweer een paar maanden in. En inmiddels heeft Google streetview de nieuwe pui gefotografeerd. En wat een verschil! Binnenkort kunnen we met de rest aan de gang. De winkel-/ werkplaats-/ studio- straat lijkt zich al redelijk te vullen!

Er zitten nu in de straat een drum- en geluidopnamestudio (Popacademy), een bakker van speciaal brood (Oxerbrood) en timmerwerkplaats (HANS houtwerk) we zijn in gesprek met een aantal anderen dus kom er snel bij.

Heb jij een bijzondere ambacht waarbij je van dichtbij mensen kan laten zien hoe iets gemaakt wordt en ben je op zoek naar een werkplaats of studio? Meld je, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. We zouden het heel leuk vinden als jij in deze straat past en de energie nog meer verhoogd.

De nieuwe pui, september 2020

In 1948 werd de DAVO haarden fabriek gebouwd in Deventer. Voor meer geschiedenis over de fabriek staat meer informatie in de Nijvertijd 35 van Stichting Industrieel Erfgoed Deventer.

Energiefabriek Deventer
Het karakteristieke raam in de oude dienstwoning. Hier inmiddels voorzien van nieuw glas en een achterzetraam voor het klimaat en comfort binnen.

In 2015 zagen we de charme van het verlaten en in onderhoud achterstallige pand. Er plaats voor verschillende kleine werkplaatsen vanaf 35, 50, 100, 150m2. We denken aan bijzondere ambachten of kleinschalige winkels die iets bijzonders maken en dat kunnen laten zien in de werkplaats, studio of atelier.

 Van DAVO-Haardenfabriek naar Energiefabriek Deventer. Heb je interesse in een werkplaats, studio of atelier, neem contact op.

We werken hard om wonen hier ook mogelijk te gaan maken. De ambitie is om werken te kunnen mengen met wonen zodat er 24/7 levendigheid is en sociale controle komt. Houd de website hiervoor in de gaten! 

Hier komen units voor verhuur van 35, 50 ,100 en 150m2.
contact
neem contact met ons op voor meer informatie

© 2021 Advicus

Thema door Anders Norén